Govor

Hvala lepa.

Vsi prav lepo pozdravljeni!

Spoštovani kolegice in kolegi, začenjam 8. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da so seje zadržani naslednji poslanci: Damjan Zrim, ki ga nadomešča Jonas Žnidaršič, potem Dejan Zavec, ki ga nadomešča Sara Žibrat, Gašper Ovnik, ki ga nadomešča Tamara Vonta, Robert Janev, ki ga nadomešča Andreja Rajbenšu, ter Franc Kepa, ki ga nadomešča Andrej Hoivik.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste sprejeli dnevni red seje obeh odborov. Ker v poslovniškem roku nisva prejeli predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje kot ste ga sprejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – VPLIV ENERGETSKE DRAGINJE NA DELOVANJE VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNIH IN KULTURNIH ZAVODOV.

Poslanska skupina Nova Slovenija - krščanski demokrati je 20. 10. letos vložila zahtevo za sklic nujne seje Odbora za kulturo in Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino z navedeno točko dnevnega reda.

Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem. Dodatno smo včeraj prejeli tudi dopis Združenja splošnih knjižnic, ki so ga glede obravnavane problematike naslovili na Ministrstvo za kulturo in Ministrstvo za infrastrukturo.

Na sejo so bili vabljeni predstavniki različnih organizacij, ti so razvidni iz sklica, dodatno pa so bili vabljeni še gospod Andrej Grah Whatmough, generalni direktor RTV Slovenija, Ministrstvo za infrastrukturo ter Združenje splošnih knjižnic.

Za predstavitev zahteve dajem najprej besedo predstavnici predlagateljev, kolegici Ivi Dimic.

Izvoli, Iva.