Govor

Dober dan! Pozdravljam članice in člane odbora, vse vabljene in ostale prisotne! Začenjam 2. sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Obveščam vas o nadomestnih članih na seji, in sicer kot nadomestne članice in člani sodelujejo: Andrej Hojs, ki nadomešča Anjo Bah Žibert, Milan Jakopovič, ki nadomešča Natašo Sukič, Franc Props, ki nadomešča Tamaro Vonta in Andreja Rajbenšu, ki bo popoldne po 15. uri nadomeščala Sandro Gazinkovski.

Dne 4. 10. 2022 sem podala dva predloga za širitev dnevnega reda seje, in sicer s točko A1 in B1, zato prehajamo na obravnavo in odločanje o predlogih za širitev dnevnega reda seje.

Najprej prehajamo na obravnavo predloga za širitev seje s točko dnevnega reda 1, in sicer gre za obravnavo Predloga sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2023. Na podlagi smiselne uporabe desetega odstavka 64. člena Poslovnika Državnega zbora razprava o predlogu za širitev dnevnega reda ni mogoča, lahko pa o tem predlogu sporočijo stališča predlagatelji predloga za širitev, predstavnik predlagatelja predloga akta, predstavniki poslanskih skupin in Vlada. Želi kdo od naštetih besedo? Če ne, zaključujem razpravo in prehajamo na odločanje. Odločamo na o predlogu za širitev s točko dnevnega reda A1. Glasujemo. Navzočih je 11 poslank in poslancev, za smo glasovali vsi, proti nihče.

(Za je glasovalo 11.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je predlog za širitev sprejet.

Prehajamo še na obravnavo drugega predloga za širitev dnevnega reda s točko B1, in sicer gre za obravnavo Predloga proračuna Republike Slovenije za leto 2024. Želi kdo besedo ? (Ne.) Prehajamo na odločanje. Glasujemo. Navzočih je 11 poslank in poslancev, za je glasovalo 11, proti nihče.

(Za je glasovalo 11.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je širitev dnevnega reda sprejeta.

Ugotavljam, da je določen dnevni red, kot je bil predlagan s sklicem seje in sprejetima širitvama.

Odboru predlagam, da združimo obravnavo točk A1 in B1, in sicer tako, da najprej dali besedo vabljenim predstavnikom predlagatelja za predstavitev obeh predlogov aktov, temu pa bi sledila razprava članic in članov odbora o obeh predlogih aktov skupaj. Ali kdo temu predlogu nasprotuje? (Ne.)

Prehajamo na A1 IN B1 TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG SPREMEMB PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2023 IN PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2024, ki ju bomo v okviru pristojnosti odbora obravnavali kot zainteresirano delovno telo. Navedena predloga sta bila dne 30. 9. objavljena na spletnih straneh Državnega zbora.

K omenjenima točkama dnevnega reda so bili vabljeni Ministrstvo za finance, Ministrstvo za notranje zadeve, Ministrstvo za javno upravo in Služba Vlade za digitalno preobrazbo.

Prehajamo na predstavitev obeh predlogov, zato besedo dajem vabljenim na sejo. Želi besedo predstavnik Ministrstva za finance, predstavnica? (Da.)

Prosim, če se predstavite za zapis.