Govor

Hvala lepa. Prehajamo na razpravo in glasovanje o posameznih delih predloga odloka. predlog odloka ima šest členov. Odboru predlagam, da po končani razpravi v skladu s prvim odstavkom 128. člena Poslovnika glasuje o vseh delih predloga odloka skupaj. Ali kdo nasprotuje takemu predlogu? (Ne.) V razpravo dajem vse člene predloga odloka, h katerim ni vloženih amandmajev. Želi kdo razpravljati? Ne želi.

S tem zaključujem razpravo in prehajamo na glasovanje o vseh členih predloga odloka skupaj. Glasujemo. Ali zaustavim? Sem že ustavila, bomo še enkrat ponovili. Ali zdaj ste vsi, imate kartice Vse? Okej, ponovno glasujemo.

Glasujemo. Navzočih je 12 poslank in poslancev, za je glasovalo 8, proti nihče.

(Za je glasovalo 8.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da so členi odloka sprejeti.

Glede na to, da Odbor za finance kot matično delovno telo k predlogu odloka ni sprejel nobenega amandmaja, odbor predlaga Državnemu zboru, da predlog odloka sprejme v predloženem besedilu. Določiti moramo še poročevalca in predlagam, da sem jaz kot predsednica tudi poročevalka. S tem zaključujem 1. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2024. Odbor bo predlog proračuna za leto 2024 obravnaval na podlagi 158. člena Poslovnika Državnega zbora, ki določa, da se matično delovno telo opredeli do vloženih amandmajev, sprejme svoje amandmaje ter pripravi poročilo, ki ga pošlje predsednici Državnega zbora. Vabljeni na sejo so Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za finance, Fiskalni svet, Urad za makroekonomske analize in razvoj in Sodni svet. Poleg proračunskih dokumentov ste kot dodatno gradivo k tej točki dnevnega reda prejeli vložene amandmaje kvalificiranih predlagateljev, torej poslank in poslancev ter poslanskih skupin, mnenja zainteresiranih delovnih teles in prejeli ste tudi dopis in oceno Fiskalnega sveta, stališče Sodnega sveta, stališče Vlade do ocene Fiskalnega sveta in pregled amandmajev z oznako Novo z dne 21.10.2022 kot pripomoček za obravnavo vloženih amandmajev na seji matičnega delovnega telesa. Odbor bo najprej razpravljal o predlogu proračuna v celoti, potem pa bo obravnaval vložene amandmaje. Predlagam, da predstavnik Vlade poda uvodno besedo k proračunskemu predlogu. Izvolite, gospod minister.