Govor

Lepo pozdravljeni!

Pričenjam 4. redno sejo Odbora za finance. Vse članice in člane odbora in ostale prisotne lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da je zadržan in se seje ne more udeležiti član odbora gospod dr. Anže Logar in na seji kot nadomestni član prisostvuje Martin Premk namesto Franca Propsa.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. PRVO TOČKO DNEVNEGA REDA, PREDLOG ODLOKA O SPREMEMBAH ODLOKA V OKVIRU ZA PRIPRAVO PRORAČUNOV SEKTORJA DRŽAVA ZA OBDOBJE OD LETA 2022 DO 2024.

Predlog odloka je Državnemu zboru predložila Vlada in sicer 30. 9. 2022. Odbor predlog odloka obravnava na podlagi 108. 169.a in 171. člena Poslovnika Državnega zbora. K tej točki so bili vabljeni: Ministrstvo za finance, Fiskalni svet, Urad Republike Slovenije za makroekonomske analize in razvoj ter Zakonodajno-pravna služba, poleg predloga odloka ste prejeli še naslednja gradiva, dve oceni Fiskalnega sveta z dne 26. 9. in 14. 10. tega leta, stališče Vlade do ocene Fiskalnega sveta z dne 19. 10., mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 18. 10., in pa dopis Zavoda za zdravstveno zavarovanje z dne 20. 10..

Rok za vložitev amandmajev je potekal z začetkom obravnave predloga odloka. Pred začetkom bi želela še povedati, da se nam je pridružil poslanec Jožef Horvat, ki bo nadomeščal poslanca Jerneja Vrtovca.

Pričenjam obravnavo predloga odloka v kateri bomo na podlagi 171. člena v povezavi s 126. členom Poslovnika Državnega zbora opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga odloka.

Besedo dajem predstavnici Vlade, da poda dopolnilno obrazložitev k členom. Državna sekretarka, mag. Saša Jazbec, izvolite.