Govor

Spoštovane kolegice in kolegi, ostali prisotni! Nadaljevali bomo našo sejo. Mislim, da smo zdaj zagotovili sklepčnost, in sicer dobili smo dva nadomeščanja. Zahvaljujem se, in sicer Franca Propsa nadomešča Gašper Ovnik in poslanec Martin Marzidovšek nadomešča Matejo Čalušić. Tako da imamo zagotovljeno sklepčnost in lahko gremo na glasovanje prej prebranega dnevnega reda. Kolegice in kolegi, glasujemo.

Glasujemo. Navzočih je 8 poslank in poslancev, za glasovalo 8 poslank in poslancev.

(Za je glasovalo 8.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je predlagani dnevni red sprejet.

Zdaj moramo, me opozarja moj sodelavec, sprejeti tudi 2. točko, in sicer za razširitev B1 točke, zato bomo še enkrat glasovali.

Glasujemo. Navzočih je 8 poslank in poslancev, za glasovalo 8 poslank in poslancev.

(Za je glasovalo 8.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je dnevni red sprejet-

In lahko začnemo z obravnavo A1 točke, in sicer to je PREDLOG SPREMEMB PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2023.

K tej točki, tako kot tudi k naslednji točki sem povabila predstavnike Vlade, in sicer predstavnike Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, predstavnike Ministrstva za finance, Kmetijsko-gozdarsko zbornico. Vidim, da so tukaj predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in tudi predstavniki Ministrstva za finance. Zato dajem besedo ministrici za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Istočasno pa tudi sprašujem, če bi želela predstavnica Ministrstva za finance nas prej nagovoriti. Vendar, če imate kaj posebnega za povedati na področju kmetijstva govoriti, vendar če imate kaj posebnega za povedati na področju kmetijstva, kajti splošno predstavitev smo poslušali že v Državnem zboru s strani predsednika Vlade in s strani ministra za finance. Torej, boste? Boste?