Govor

Dober dan, dobro jutro!

Malo pohitel tokrat…

V glavnem, zdaj tako, Državni svet se v tej današnji razpravi, se pravi, ko nas poziva k ponovnemu odločanju, spet nanaša na to, kar so odločili, na kar je, kakšna je bila odločitev na referendumu. Zdaj bi pa jaz še enkrat rad poudaril da, oziroma poudaril, jaz bi se vprašal, če Državni svet sploh razume institucijo Ustavnega sodišča? Kaj pomeni odločba Ustavnega sodišča in kaj mi danes tu urejamo? Govorimo o čisto drugih stvareh. Referendumi tukaj nimajo nikakršne veze, pa lahko še enkrat povem, da predlagane spremembe zakona torej nikakor niso stvar vladne oziroma politične volje za ali proti, ampak so rezultat izključno spoštovanja ustavnega reda, predvsem pa odločitev Ustavnega sodišča, ki je, pa me dobro poslušajte, nad referendumsko voljo. To je poanta.

Druga stvar, ne bi razhajali(?), ne bi se poglabljal v vse argumente, ampak tale razmišljanja, da kaj je najboljše za otroka, da je to biološka potreba otrok. Mislim, da je, da je to njihova pravica in da najboljše je to, da pač govorimo o neki biološki potrebi, ki nikoli ni dokazana, nikjer, ni dokazane biološke potrebe za razvoj, za razvoj otroka. Tako da mi smo v parlamentu in na odboru veliko o tem razpravljali. Mi je žal, da Državni svet teh očitno razprav ni dobro poslušal, ampak še enkrat poudarjam, da tukaj gre za odločbo Ustavnega sodišča in Ustavno sodišče tudi v tem primeru nikomur nič ne jemlje in ne zmanjšuje pomena tradicionalne in še zlasti ne biološke družine za korist otroka ter ne vpliva na položaj takih družin.

In da ne bomo preveč razglabljali, bi se jaz v tej točki ustavil, ker se mi zdi, da to, kar sem povedal, da je najbolj pomembno, najbolj pomemben »topik« za današnje seje.

Hvala lepa.