Govor

Spoštovane članice in člani odbora, vabljeni in pa vsi ostali prisotni, vsem en lep dober dan. Začenjam 9. nujno sejo odbora.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora oziroma bom kar prebral člane, ki jih bodo nadomestili člani na današnji seji, in sicer Aleksander Prosen Kralj nadomešča poslanko Almo Intihar, poslanka Lucija Tacer nadomešča poslanko Sandro Gazinkovski in pa dr. Tatjana Greif nadomešča poslanca Miha Kordiša. To so zaenkrat vsa pooblastila.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: Obravnava zahteve Državnega sveta za ponovno odločanje Državnega zbora o Zakonu o spremembah Družinskega zakonika. Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembe dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE OBRAVNAVA ZAHTEVE DRŽAVNEGA SVETA ZA PONOVNO ODLOČANJE DRŽAVNEGA ZBORA O ZAKONU O SPREMEMBAH DRUŽINSKEGA ZAKONIKA.

Gradivo za sejo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora.

K tej točki so bili vabljeni: Državni svet, Vlada, Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve in enake možnosti, Zakonodajno-pravna služba.

Za predstavitev zahteve dajem besedo predstavniku Državnega sveta, državnemu svetniku Branku Tomažiču.

Izvolite.