Govor

Začenjam 17. sejo kolegija. Vse prisotne lepo pozdravljam!

Obveščam vas, da sem vas včeraj, 13. oktobra 2023, obvestila o širitvi dnevnega reda seje kolegija z novima točkama, in sicer, A1, predlog za obravnavo predlogov zakonov po nujnem postopku, in B1, dogovor o sklicu izredne seje zbora, in vam poslala tudi novo gradivo k 1. in 2. točki dnevnega reda. Danes pa ste prejeli še novo gradivo k A1 in 1. točki dnevnega reda.

Obveščam vas tudi o nadomeščanju članov kolegija, in sicer: Andrej Hoivik nadomešča vodjo Poslanske skupine SDS Jelko Godec in Jonas Žnidaršič nadomešča vodjo Poslanske skupine SD Janija Prednika.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZA OBRAVNAVO PREDLOGOV ZAKONOV PO NUJNEM POSTOPKU.

Novo gradivo k tej točki ste prejeli danes. Danes bomo razpravljali in odločali o štirih predlogih za obravnavo predlogov zakonov po nujnem postopku, katerih predlagatelj je Vlada Republike Slovenije.

Najprej obravnavamo predlog, da Državni zbor po nujnem postopku obravnava Predlog zakona o oprostitvi plačila nadomestila za vzdrževanje in delovanje namakalnega razvoda Vogršček v letu 2022. Besedo dajem generalni sekretarki Vlade Barbari Kolenko Helbl. Izvolite.