Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam. Začenjam 6. sejo Odbora za delo, družino, družino, socialne zadeve in invalide.

Na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo: dr. Matej Tašner Vatovec namesto Mihe Kordiša, Lenart Žavbi namesto Dejana Premika, Jožef Lenart namesto mag. Karmen Furman, Alenka Jeraj namesto Eve Irgl, Franci Kepa namesto Anje Bah Žibert.

Ker v poslovniškem ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem. S sklicem ste prejeli naslednji dnevni red: Predlog Zakona o Svetu za invalide Republike Slovenije in pa 2. točka – razno.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O SVETU ZA INVALIDE REPUBLIKE SLOVENIJE.

Na sejo so bili vabljeni: predlagatelj, Državni svet, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zakonodajno-pravna služba, Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije, Svet za invalide Republike Slovenije.

Odbor bo predlog zakona obravnaval na podlagi 126. člena Poslovnika.

Rok za vlaganje amandmajev je potekel v četrtek, 6. 10. 2022. Ugotavljam, da v poslovniško določenem roku niso bili vloženi amandmaji.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Želi predlagatelj predloga zakona podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona? (Da.)

Gospod Danijel Kastelic, izvolite.