Govor

Spoštovane kolegice poslanke in kolegi poslanci ter vsi vabljeni in prisotni na današnji seji odbora, lep pozdrav! Začenjamo 7. nujno Odbora za zdravstvo. Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora: Iva Dimic. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: Lucija Tacer nadomešča Matejo Čalušič, dr. Tatjana Greif nadomešča Miho Kordiša in Soniboj Knežak nadomešča mag. Bojano Muršič.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje, dne 4. oktobra 2022, ste prejeli predlog dnevnega reda seje odbora. Ker do začetka seje ni bilo predlogov za razširitev dnevnega reda oziroma za umik katere od predlaganih točk dnevnega reda, je določen takšen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem, in sicer. 1. točka, Predlog sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2023, ki ga obravnavamo kot zainteresirano delovno telo; 2. točk, Predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2024, ki ga tudi obravnavamo kot zainteresirano delovno telo.

Prehajamo na 1. IN 2. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG SPREMEMB PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETI 2023 IN 2024.

Predlagam, da obe točki združimo, in sicer tako, da predstavnikoma predlagatelja najprej damo besedo, da predstavita oba predloga akta, nato pa članicam in članom odbora dam besedo za razpravo. Je kdo proti? (Ne.)

Gradivo za razpravo, torej Predloga sprememb proračunov Republike Slovenije za leti 2023 in 2024 s pripadajočimi dokumenti sta objavljena na spletnih straneh Državnega zbora.

Na sejo so bili vabljeni predstavniki Vlade Republike Slovenije, Ministrstva za finance in Ministrstva za zdravje. Pojasnila glede vlaganja amandmajev k predlogu sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2023 in Predlogu sprememb Republike Slovenije za leto 2024, ki sta objavljena na spletnih straneh Državnega zbora, do tega trenutka nismo prejeli nobenega amandmaja kvalificiranih predlagateljev niti predloga za amandma odbora, zato pričenjamo z obravnavo predlogov sprememb proračunov Republike Slovenije za leti 2023 in 2024.

Besedo dajem predlagateljem predlogov proračunov in prosim, da se predstavite. Besedo dajem najprej predstavniku Ministrstva za finance.