Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Začenjam 8. nujno sejo odbora.

Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo Franc Kepa namesto Anje Bah Žibert, Lenart Žavbi namesto Dejana Premika, dr. Matej Tašner Vatovec namesto Mihe Kordiša. Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

S sklicem ste prejeli naslednji dnevni red: Predlog sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2023 in Predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2024. Odboru predlagam, da združimo obravnavo obeh točk dnevnega reda. Ali kdo temu nasprotuje? Ugotavljam, da ne.

Prehajamo na obravnavo 1. IN 2. TOČKE, TO JE OBRAVNAVA PREDLOGA SPREMEMB PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2023 IN PREDLOGA PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2024.

Gradivo za sejo s predlogoma proračunov je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. Na sejo so bili vabljeni Ministrstvo za finance in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. V skladu s Poslovnikom lahko odbor predlaga predloga proračunov obravnava z vidika svojih pristojnosti, torej le v tistem delu, ki se nanaša na njegovo delovno področje, to pomeni, da bomo obravnavali le tista dela predlogov proračunov, ki se nanašata na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in sicer kot zainteresirano delovno telo.

Uvodno besedo dajem najprej predstavniku Ministrstva za finance za kratko predstavitev obeh predlogov proračunov v celoti. Če se lahko predstavite preden začnete. Hvala.