Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam. Pričenjam 6. nujno sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora: gospod Jožef Horvat iz Poslanske skupine Nova Slovenija. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili pa sodelujejo: gospod Jožef Jelen namesto poslanca gospoda Franca Breznika iz Poslanske skupine SDS, gospa Mateja Čalušić nadomešča gospoda Martina Marzidovška iz Poslanske skupine Svoboda, gospod mag. Rastislav Vrečko nadomešča gospoda Tomaža Laha iz Poslanske skupine Svoboda in gospod Milan Jakopovič nadomešča gospoda Miha Kordiša iz Poslanske skupine Levica.

S sklicem seje ste prejeli predlagan dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Predlagam, da obravnavamo 1. in 2. točko skupaj, saj sta Predlog sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2023 in Predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2024 vsebinsko povezana. Ali kdo takšnemu predlogu nasprotuje? (Ne.) Ugotavljam, da ne in se vam za to tudi iskreno zahvaljujem

Prehajamo na obravnavo 1. IN 2. TOČKE DNEVNEGA REDA.

K tej točki so bili vabljeni: Vlada, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Ministrstvo za finance.

Kot gradivo ste prejeli Predlog sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2023 in Predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2024, ki sta objavljena na spletnih straneh Državnega zbora Republike Slovenije.

V skladu s Poslovnikom Odbor za gospodarstvo obravnava oba dokumenta kot zainteresirano delovno telo z vidika svojih pristojnosti, torej le del obeh predlogov, ki se nanašata na področje dela Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Amandmaji se lahko vlagajo le k posebnemu delu obeh dokumentov. Glede amandmajev ne bi zdaj v tem trenutku govorila, v kolikor bodo, bomo potem obrazložitev podali.

In sedaj dajem uvodno obrazložitev oziroma besedo predstavniku oziroma predstavnici Ministrstva za finance, gospe Mojci Pirnat.

Izvolite, beseda je vaša.