Govor

Hvala lepa. Tako kot sem rekla, sprejmem to vaše opozorilo. Je pa res, da pač predstavnikov tukaj ni, da bi lahko na to odgovarjali, tako da bomo začeli s sejo tako kot jo imamo zastavljeno.

Prehajamo na določitev dnevnega reda 14. izredne seje Državnega zbora, ki ste ga prejeli, to se pravi predlog dnevnega reda, v ponedeljek, 22. avgusta, s sklicem seje. O predlogu bomo odločali v skladu s prvim odstavkom 64. člena Poslovnika. Predloga za umik točke z dnevnega reda oziroma predlogov za širitev nisem prejela in zato zboru predlagam, da za današnjo sejo določi dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na določanje, zato vas, kolegice poslanke in kolegi poslanci, prosim, da preverite delovanje glasovalnih naprav.

Glasujemo. Navzočih je 76 poslank in poslancev, za je glasovalo 76, proti nihče.

(Za je glasovalo 76.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da je dnevni red določen.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O NUJNEM UKREPU NA PODROČJU DAVKA NA DODANO VREDNOST ZA OMILITEV DVIGA CEN ENERGENTOV, DRUGA OBRAVNAVA, NUJNI POSTOPEK.

Predlog zakona je v obravnavo zboru predložila vlada in za dopolnilo obrazložitev predloga zakona dajem besedo predstavniku vlade.

Izvolite.