Govor

Hvala lepa.

Res sem sprejela predstavništvo društva oziroma Instituta 8. marec. Pred parlamentarnimi počitnicami sem sprejela še veliko drugih društev, takih, ki se ukvarjajo s humanitarno dejavnostjo, tako da oni so bili pravzaprav eden zadnjih, ki so bili na obisku.

Pravilno ste povedali gospa kolegica poslanka, kdo vse lahko vloži zakonski predlog. Seveda, pri vsakem zakonskem predlogu se preveri, ali je vložen skladno z našim pravnim redom, zakonodajo, Poslovnikom. Tako da, tudi tukaj bo tako.

Zdaj, kako so pa oni to skomunicirali v javnosti, to pa v bistvu težko komentiram, iskreno, ker sama nisem tega zapisa prebrala. Vsekakor bomo pa mi storili, da bo oziroma zakonski predlogi morajo biti vloženi tako, kot ste sami povedala, kdo so subjekti, ki jih lahko vlagajo. In tudi tukaj bo tako. In če temu ne bo tako, bo pač sledila posledica. Tako da, vsak zakonski predlog mora biti vložen s strani tistih, ki so do tega upravičeni. Kakšna je pa potem komunikacija v javnosti, to pa zelo težko vplivam nanjo.

Še ena stvar, ki ste jo vprašali. S predstavnico Inštituta 8. marec nič nisva govorili o vlaganju zakonskih predlogov. To vam zelo iskreno povem. Govorili sva zgolj samo o vsebini njihovega dela v smislu dejavnosti, ki jih opravljajo na področju boja za enakopravnost in proti diskriminaciji, tako da tudi jaz nisem vedela, da bo naslednji dan vložen kakšen zakonski predlog. O tem ni bilo takrat nobenega govora, tako kot tudi ni nobenega govora z nobeno drugo organizacijo, ki pride na obisk, ali pa, katerih predstavnike sprejmem o vlaganju kakršnihkoli zakonskih predlogov, ampak gre zgolj za pogovor na vljudnostni ravni v smislu dela, ki ga opravljajo in stvari, ki jih opažajo, medtem ko delajo z ljudmi.

Izvolite.