Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam! Začenjam 6. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da kot nadomestni član danes na seji sodeluje sodelujejo: Rado Gladek, ki nadomešča Tomaža Lisca, Lenart Žavbi, ki nadomešča Roberta Janova, ter Andreja Rajbenšu, ki nadomešča Jožico Derganc.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem, in sicer: pod 1. točko obravnavamo Predlog sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2023 in 2. točko Predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2024. Odboru predlagam, da združimo obravnavo 1. in 2. točke dnevnega reda. Se strinjate? Ugotavljam, da ni negativnega odziva, torej velja.

Prehajamo na 1. IN 2. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG SPREMEMB PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETI 2023 IN 2024.

Gradivo za sejo s predlogoma proračunov je objavljeno na straneh Državnega zbora.

Na sejo so bili k točkama dnevnega reda vabljeni: Ministrstvo za finance ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino je za obravnavo predlogov proračunov zainteresirano delovno telo. V skladu s Poslovnikom Državnega zbora lahko odbor kot zainteresirano delovno telo obravnava predlog proračunov z vidika svojih pristojnosti, torej le v tistem delu, ki se nanaša na njegovo delovno področje. To pomeni, da bomo obravnavali le tiste dele predlogov proračunov, ki se nanašajo na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Uvodoma dajem besedo predstavnici Ministrstva za finance, gospe Ivanki Oražem.