Govor

Hvala lepa za besedo, spoštovani kolega Breznik.

Lep pozdrav tudi v mojem imenu vsem članom danes tukaj prisotnim obeh odborov, seveda pa poseben pozdrav članom Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in seveda tudi predstavnikom Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano!

Najprej vas moram obvestiti, kdo od poslancev je danes zadržan. Preden seveda vas to obvestim in ker sem vas lepo pozdravila, sem pozabila uradno reči, da začenjam seveda 6. nujno sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. In zdaj vas tudi najprej obveščam, da je danes zadržana poslanka Nataša Sukič. Imamo pa kar nekaj nadomestnih članov, zato bom prebrala kdo nadomešča katerega od poslank oziroma poslancev. Tako gospod Lenart Žavbi nadomešča Dejana Zavca, poslanka Lucija Tacer nadomešča Aleša Rezarja, gospa poslanka Andreja Rajbenšu nadomešča Miho Lamuta, poslanka Alma Intihar nadomešča Roberta Janova, poslanec mag. Janez Žakelj nadomešča Jožeta Horvata, poslanec Zoran Mojškerc nadomešča Franca Rosca, Rado Gladek nadomešča Tomaža Lisca. Zdaj smo prebrali vse nadomestne poslanke in poslance in vas tudi lepo pozdravljam, da ste danes z nami na našem odboru.

Prehajam na določitev dnevnega reda naše seje. S sklicem seje ste prejeli dnevni red odbora. Ker v poslovniškem roku nismo prejeli predlogov za spremembo dnevnega reda, je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo torej na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O SPREMEMBI UREDBE SVETA GLEDE PREOBLIKOVANJA MREŽE IN ZBIRANJA RAČUNOVODSKIH PODATKOV S KMETIJSKIH GOSPODARSTEV V MREŽO ZA PODATKE O TRAJNOSTNOSTI KMETIJ.

Gradivo iz 1. in 2. točke je Vlada sprejela 22. 9. letos in na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Skrajni rok za obravnavo obeh stališč v Državnem zboru je danes. Gradivo k omenjenima točkama je bilo v skladu s Poslovnikom Državnega zbora dodeljeno v obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru ter Odboru za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano kot matičnemu delovnemu telesu. Na sejo smo vabili, kot sem že prej rekla, predstavnike ministrstva, predstavnike Državnega sveta in tudi predstavnike Kmetijsko gozdarske zbornice.

Sedaj dajem besedo predstavnici ministrstva, državni sekretarki Tatjani Buzeti.

Izvolite.