Govor

Spoštovane članice in člani Komisije za nadzor javnih financ! Spoštovani vsi ostali prisotni, vabljeni na današnjo sejo! Lepo pozdravljam tudi vse, ki spremljajo sejo preko televizijskih ekranov.

Pričenjamo torej s 1. redno sejo Komisije za nadzor javnih financ.

Obveščam vas, da nihče od seje ni zadržan od poslank in poslancev prav tako ni nadomestnih članic in članov oziroma se opravičujem, pravkar je prišlo obvestilo in sicer, da poslanec Jonas Žnidaršič je prisoten na seji in nadomešča poslanca Janija Prednika.

Torej nadaljujemo sejo. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje komisije. Ker pa v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za samo spremembo je pač dnevni red določen takšen kot ste ga prejeli s samim sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - TO JE POROČILO RAČUNSKEGA SODIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE O DELU ZA LETO 2021.

Komisija bo poročilo obravnavala kot matično delovno telo torej v skladu s četrtim odstavkom 41. člena Poslovnika Državnega zbora in poročilo je Računsko sodišče poslalo na podlagi 5. člena Zakona o Računskem sodišču. Torej, to je naša zakonska v bistvu dolžnost, da to opravimo.

K tej točki so vabljeni gospa Jana Ahčin, predsednica Računskega sodišča, Komisija Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance ter Računsko sodišče.

Uvodoma dajem besedo za uvodno predstavitev poročila o delu za leto 2021 predsednici Računskega sodišča, gospe Janji Ahčin.

Izvolite, beseda je vaša.