Govor

Začenjam 6. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in vas tudi sama prav lepo pozdravljam!

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora: Franca Rosca nadomešča Anton Šturbej, Jožefa Jelena nadomešča Andrej Hoivik in Predraga Bakovića nadomešča Jani Prednik.

Vseeno, prehajam na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nismo prejeli predlogov za spremembo dnevnega reda, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo zdaj na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE SVETA O NUJNEM POSREDOVANJU ZA OBRAVNAVO VISOKIH CEN ENERGIJE.

Osnovno gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade 22. 9. 2022, obvestilo o novem roku za odziv Državnega zbora pa 27. 9. 2022, na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Skrajni rok za obravnavo predloga stališča v Državnem zboru je danes.

Predlog stališča je bil v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljen v obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije, kot pristojnemu odboru ter Odboru za infrastrukturo, okolje in prostor, kot matičnemu delovnemu telesu.

Prosim državno sekretarko mag. Tino Seršen z Ministrstva za infrastrukturo, da nam predstavi predlog uredbe in še zlasti predlog stališča Republike Slovenije v zvezi s tem.