Govor

Dober dan in dobrodošli na naši 7. nujni seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide!

Vse članice in člane odbora, vabljene, ostale prisotne lepo pozdravljam!

Sejo začenjam in vas obveščam, da na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo: poslanca Aleksandra Reberška nadomešča poslanka Iva Dimic, poslanko Terezo Novak nadomešča poslanka Lucija Tacer, poslanko Anjo Bah Žibert nadomešča poslanec Jožef Jelena, - Jožef Jelen, pardon -, in poslanko Evo Irgl nadomešča poslanka Alenka Jeraj.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. – in edino - TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O ZAČASNIH UKREPIH ZA OMILITEV POSLEDIC DRAGINJE ZA UPRAVIČENCE DO OTROŠKEGA DODATKA.

Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora, na sejo pa so bili vabljeni Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zakonodajno-pravna služba in Državni svet.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, o kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Želijo predlagatelji predloga zakona, to je Vlada, podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona? (Da.) Želijo.

Državni sekretar, Dan Juvan.