Govor

Hvala.

S tem zaključujem predstavitev stališč o predlogu za umik. In prehajamo na odločanje, in sicer odločamo o predlogu za umik 3. točke z dnevnega reda seje. Glasujemo. Navzočih je 14 poslank in poslancev, za je glasovalo 10, proti 4.

(Za je glasovalo 10.) (Proti 4.)

Ugotavljam, je predlog za umik sprejet

Sedaj prehajamo še na obravnavo predloga za umik 4. točke. Ne bom ponavljala predstavitve, ker sem to že povedala za prejšnjo točko, za oba zakona. Želi mogoče tu razpravljati še kdo od navzočih? (Ne.) Če ne, predlagam, da glasujemo. Torej odločamo o predlogu za umik 4. točke z dnevnega reda seje.

Glasujemo. Navzočih je 14 poslank in poslancev, za je glasovalo 10, proti 4.

(Za je glasovalo 10.) (Proti 4.)

Ugotavljam, da je predlog za umik 4. točke z dnevnega reda sprejet.

V skladu z omenjenim obvestilom in sprejetima odločitvama na seji odbora, bomo danes obravnavali samo predvideno 2. točko dnevnega reda.

In prehajamo na obravnavo 2. TOČKE DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O ELEKTRONSKIH KOMUNIKACIJAH, ki ga je državnemu zboru v obravnavo predložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Danijelom Krivcem, in je bil dne 13. 5. objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

Državni zbor je na 7. izredni seji sprejel sklep, da je predlog zakona primeren za nadaljnjo obravnavo. Gradiva je bilo kar veliko, je vse bilo tudi objavljeno in ste ga dobili.

K tej točki dnevnega reda so bili vabljeni: predstavnik predlagatelja, gospod Branko Grims, Služba Vlade za digitalno preobrazbo, Zakonodajno-pravna služba in Državni svet. Naknadno smo povabili še Urad Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost. Amandmaje so v poslovniškem roku vložile Poslanska skupina SDS in skupaj Poslanske skupine Svoboda, SD in Levica.

Pričenjamo drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Predlagam pa, da se razprava o vseh členih in vloženih amandmajih združi v skladu s prvim odstavkom 128. člena Poslovnika Državnega zbora in po opravljeni razpravi opravimo glasovanje o amandmajih ter nato glasujemo še o vseh členih skupaj. A kdo temu nasprotuje? (Ne.) Če ne, potem kar dajem besedo vabljenim na sejo.

Gospod Branko Grims, izvolite.