Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam.

Pričenjam 3. sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti, trenutno nimamo še nobenega, tako da če bo še kdo še kakšno obvestilo, mi bodo sporočili.

Na seji pa kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo: gospod Franci Kepa namesto Anje Bah Žibert in magister Janez Žakelj namesto gospoda Aleksandra Reberška.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: Poročilo o delu in finančnem poslovanju FIHO v letu 2020, Poročilo o delu in finančnem poslovanju FIHO v letu 2021, Poročilo o delu Inšpektorata Republike Slovenije za delo za leto 2021, Letno poročilo Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije za leto 2021 in Razno.

Kot ste bili že obveščeni, smo vam po sklicu seje v petek, 16. 9. 2022, poslali predlog v zvezi z dnevnim redom, in sicer predlog, da se z dnevnega reda današnje seje umakne 3. točka, Poročilo o delu Inšpektorata Republike Slovenije za delo za leto 2021.

Prehajamo torej na odločanje o predlogu za umik 3. točke.

Želijo mogoče svoja stališča o predlogu za umik predstaviti predstavnik Vlade in ali predstavniki Poslanskih skupin? Ne. Če ne želi nihče predstaviti stališča, prehajamo na odločanje o predlogu za umik.

Glasujemo. Za je glasovalo 11 poslank in poslancev, proti ni bil nihče.

(Za je glasovalo 11.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je predlog sprejet.

Zaradi umika 3. točke bo dosedanja 4. točka postala 3. točka, dosedanja 5. točka pa 4. točka.

Predlagam, da 1. IN 2. TOČKO obravnavamo skupaj. Če temu nihče ne nasprotuje, prehajamo na obravnavo obeh točk, POROČILO O DELU IN FINANČNEM POSLOVANJU FIHO V LETU 2020 IN POROČILO O DELU IN FINANČNEM POSLOVANJU FIHO V LETU 2021.

Odbor bo poročili obravnaval na podlagi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora.

Na spletnih straneh Državnega zbora je bilo objavljeno naslednje gradivo: poročili ter obe mnenji Komisiji Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide.

K točkama sem smo vabili: Fundacijo za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Državni svet, Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije in Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije.

Besedo dajem predstavniku Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij za predstavitev obeh poročil.

Direktor Borut Sever, izvolite!