Govor

Spoštovane in spoštovani, glede na uro predlagam, da kaj začnemo, pa tudi mislim, da smo sklepčni. Prav lepo vas pozdravljam, članice in člane tega odbora in goste, predstavnike Vlade, ki so bili danes povabljeni na 4. nujno sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Posebej seveda pozdravljam ministrico za kmetijstvo, gospo Ireno Šinko in predstavnico Ministrstva za finance. Danes se seje udeležujejo vsi poslanke in poslanci, torej niso posebej zadržani, imamo pa nekaj nadomestnih poslank in poslancev, in sicer Zoran Mojškerc nadomešča Alenko Helbel, Jožica Derganc nadomešča gospoda Bojana Čebelo in Jožef Jelen nadomešča Franca Rosca. Torej pomeni, da smo zdaj vsi tukaj, ki moramo biti.

Zato prehajamo na določitev dnevnega reda odbora. S sklicem 13. 9. ste prejeli naslednji dnevni red, eno točko, in sicer Predlog rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2022. Ker do seje na odboru nismo sprejeli predloga za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je dnevni red določen tako kot je vam bil poslan s sklicem.

Zato prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, IN SICER TO JE PREDLOG REBALANSA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2002 na področju kmetijstva, gozdarstva in prehrane.

Odbor je zainteresirano delovno telo. Kot sem že prej rekla, na sejo sem povabila predstavnike Vlade, tukaj sta gospa ministrica in pa predstavnica ministrice za finance, povabljena je bila tudi Kmetijsko gozdarska zbornica. V tem trenutku ne vidim njihovega predstavnika, tako da predlagam, da gremo kar na obravnavo 1. točke. In besedo dajem gospe ministrici Ireni Šinko, izvolite.