Govor

Hvala tudi vam. Preden nadaljujemo, imam še eno pooblastilo, in sicer poslanec Franci Breznik nadomešča poslanca Janeza Janšo.

Zahvaljujem se vam, spoštovani državni sekretar, za dodatno obrazložitev.

V tem trenutku odpiram razpravo poslank in poslancev. Izvolite. V kolikor ni želje za razpravo, jo zaključujem in ugotavljam, da se je Odbor za zunanjo politiko seznanil s predlogom rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2022 v delu, ki se nanaša na njegovo delovno področje

S tem zaključujem obravnavo predloga rebalansa proračuna. Odbor bo pripravil mnenje, ki ga bo poslal Odboru za finance in monetarno politiko kot matičnemu delovnemu telesu in o njem pisno poročal.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, VPRAŠANJA IN POBUDE ČLANOV ODBORA ZA ZUNANJO POLITIKO.

Ta točka je uvrščena na dnevni red rednih sej Odbora za zunanjo politiko na podlagi prvega odstavka 3. člena Zakona o zunanjih zadevah. Glede poteka te točke naj vas spomnim, da ob smiselni rabi 245. in 246. člena Poslovnika ustna predstavitev poslanskega vprašanja ne sme trajati več kot tri minute, odgovor predstavnika vlade pa lahko traja največ pet minut. Možno je tudi dopolnilno vprašanje poslanca, ki lahko traja največ dve minuti, dopolnitev odgovora predstavnika Vlade pa lahko traja največ tri minute. Obveščam vas tudi, da o smiselni rabi 242. Poslovnika lahko poslanec na eni seji postavi največ dve ustni vprašanji. Zbrali bi najprej en sklop vprašanj, potem pa bi besedo za odgovore predal državnemu sekretarju. Kdo želi kdo besedo? Ja, izvolite, kolegica Eva Irgl, izvolite, besedo imate.