Govor

1. trak: (SC)

Dobro jutro vsem skupaj.

Spoštovane kolegice in spoštovani kolegi, spoštovani gostje!

Pričenjam 5. sejo Odbora za zunanjo politiko.

Obveščam vas, da so zadržani in na seji sodelujejo kot nadomestne članice in člani naslednje poslanke oziroma poslanci. Najprej bom prebral opravičila. In sicer se seje ne more udeležiti poslanec Jernej Vrtovec. Hkrati pa imamo še dve pooblastili, in sicer poslanec Martin Premk nadomešča poslanca Martina Marzidovška in pa magister Janez Žakelj nadomešča poslanca mag. Mateja Tonina.

Lepo pozdravljam vse prisotne.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. 9. septembra 2022 pa ste prejeli tudi predlog za širitev dnevnega reda s točko 1.a. Predlagam, da glasujemo najprej o predlogu za širitev s točko 1.a.

Glasujemo. Navzočih je 9 poslank in poslancev, za je glasovalo 9, proti nihče.

(Za je glasovalo 9.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Tako je določen dnevni red seje, kot je bilo, kot je bil predlagan s sklicem in z izglasovano širitvijo.

Prehajamo na 1.A TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG REBALANSA PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2022.

Gradivo je bilo objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. predlog rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2022 je v obravnavo predložila Vlada Republike Slovenije. Predlog rebalansa bomo obravnavali na podlagi na podlagi 166. Poslovnika Državnega zbora in sicer kot zainteresirano delovno telo z vidika svojih pristojnosti. Kar pomeni, da bomo obravnavali le tisti del, ki se nanaša na Ministrstvo za zunanje zadeve.

Obveščam vas, da do tega trenutka nisem dobil nobenega amandmaja kvalificiranih predlagateljev, niti predloga za amandma odbora.

Besedo najprej dajem predstavnici Ministrstva za finance, Maruši Zmrzlak, da na kratko predstavim splošni del predloga rebalansa.

Izvolite.