Govor

Spoštovani kolegice, kolegi, zunanji gostje, pričenjam 2. sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor ter vse prisotne lepo pozdravljam!

Obveščam vas, da so se opravičili poslanec Teodor Uranič, ki ga nadomešča Gašper Ovnik, verjetno imamo še kakšno pooblastilo…, ja, tako, hvala, poslanca Martina Marzidovška nadomešča Lenart Žavbi, poslanca Bojana Podkrajška nadomešča Anton Šturbej in poslanca Franca Rosca nadomešča Franci Kepa.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red s tremi točkami, v zvezi s katerim v poslovniškem roku nisem prejela nobenega predloga za spremembo, zato je ta določen, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - POROČILO O IZVAJANJU NACIONALNEGA PROGRAMA, KI UREJA IZGRADNJO AVTOCEST ZA LETO 2021.

Kot gradivo ste prejeli poročilo, z dne 18. 8. 2022 ter mnenje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, z dne 19. 9. 2022.

K tej točki dnevnega reda smo vabili Ministrstvo za infrastrukturo, Komisijo Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj in DARS.

Poročilo o izvajanju nacionalnega programa, ki ureja izgradnjo avtocest za leto 2021, je bilo posredovano Državnemu zboru na podlagi tretjega odstavka 6. člena Zakona o Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji, Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor pa ga bo obravnaval na podlagi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora, ki določa, da matično delovno telo obravnava poročilo, ki je bilo Državnemu zboru posredovano na podlagi zakona ali drugega predpisa, praviloma v treh mesecih po posredovanju, obravnava na seji Državnega zbora pa se opravi, če tako določa Poslovnik Državnega zbora ali če to predlaga matično delovno telo.

Pričenjamo z obravnavo Poročila o izvajanju nacionalnega programa, ki ureja izgradnjo avtocest za leto 2021.

Besedo dajem predstavniku predlagatelja, državni sekretarki mag. Alenki Bratušek, da nam poda dopolnilno obrazložitev k poročilu.

Izvolite.