Govor

Predsednik, hvala za besedo.

Odbor za gospodarstvo je na 2. seji dne 14. 9. 2022, obravnaval, obravnaval predlog stališča Republike Slovenije do priporočila sklepa Sveta o pooblastilu za začetek pogajanj o vključitvi določb o čezmejnem pretoku podatkov v sporazumu o gospodarskem partnerstvu med Evropsko unijo in Japonsko, EPA 247-IX, EU-U 1105, ki ga je Državnemu zboru poslala Vlada na podlagi tretjega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Predlog stališča je podal državni sekretar Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Predstavil je vsebino predloga stališča, priporočila ter člane in članice odbora pozval, da predlog stališča podprejo. Razprave članic in članov odbora ni bilo, zato je odbor v skladu z drugim odstavkom 154.h člena Poslovnika Državnega zbora sprejel naslednje:

»Odbor za gospodarstvo podpira predlog stališča Republike Slovenije do priporočila sklepa Sveta o pooblastilu za začetek pogajanj o vključitvi določb o čezmejnem pretoku podatkov v sporazum o gospodarskem partnerstvu med Evropsko unijo in Japonsko, ponavljam, EPA 247-IX, EU-U 1105, ki ga je predložila Vlada in predlaga pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme.«

Hvala.