Govor

Začenjam 2. sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Vse članice in člane Odbora, vabljene ter vse ostale prisotne lepo pozdravljam!

Obveščam vas, da ni zadržanih za današnjo sejo, pač pa smo dobili nekaj pooblastil za nadomestne člane, in sicer: poslanca Aleksandra Reberška nadomešča poslanec Janez Cigler Kralj in poslanko Anjo Bah Žibert nadomešča poslanec Rado Gladek. Še tretje pooblastilo imamo, da poslanko Evo Irgl nadomešča poslanec Zoran Mojškerc.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: 1. točka Spremembe in dopolnitve Pravil Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji. 2. točka Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih. 3. točka Predlog zakona o spremembah Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju. 4. točka Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o praznikih in dela prostih dnevih v Republiki Sloveniji. In 5. točka, točka Razno.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda ugotavljam, da je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajam na 1. TOČKE DNEVNEGA REDA - SPREMEMBE IN DOPOLNITVE PRAVIL FUNDACIJE ZA FINANCIRANJE INVALIDSKIH IN HUMANITARNIH ORGANIZACIJ V REPUBLIKI SLOVENIJI.

Na spletni strani Državnega zbora je objavljeno gradivo, k točki pa sem vabil: Fundacijo za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zakonodajno-pravo službo, Državni svet, Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije ter Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije.

Besedo dajem predstavniku Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji, gospodu Borutu Severju, direktorju.