Govor

Vladimir Horvat

Hvala.

Torej tudi v tem primeru pri gospodu Simonu Grahorniku na sodniško mesto okrajnega sodnika na Okrajnem sodišču v Mariboru, gre za razporeditev na isto oziroma enako področje sodnega dela, torej oddelek za prekrške in pa civilno pravno področje. Tudi ta kandidat je opravil vse potrebne faze preizkusa, predno ga je Sodni svet predlagal za izvolitev na razpisano sodniško mesto. Rojen je leta 1980. Leta 2012 je bil imenovan v funkcijo okrajnega državnega tožilca, od leta 2019 pa opravlja službo okrožnega državnega tožilca na oddelku za mladoletnike, nasilje v družini in alternativno reševanje sporov ter na gospodarsko kazenskem oddelku.

Tudi on opravlja podobne pristojnosti oziroma dela, ki spadajo v pristojnosti v tem primeru tožilca. Izkazal se je s tožilskim delom in je bil že tam zelo, zelo pohvaljen.

Zelo dober vtis pa je potem opravil tudi na razgovoru pred Sodnim svetom. Pokazal je, da si je na svoji poklicni poti tožilca pridobil bogate strokovne izkušnje na področju kazenskega prava in je zato tudi po oceni, torej Sodnega sveta zelo primeren kandidat, ki bo lahko tako takoj vstopil v sodniško funkcijo, seveda če bo nanjo izvoljen, in ga zato predlaga na razpisano sodniško mesto.

Hvala lepa.