Govor

Hvala lepa gospod predsednik.

Hvala lepa, gospa predsednica, za vaše odgovore.

Bilo bi zanimivo tudi za poslance videti te opomnike, ki ste jih dali ministrom, ali pa vsaj ..., odlično! Hvala lepa v naprej. Super. To cenim.

A nam lahko generalno poveste, koliko je Računsko sodišče se posvečalo v letu 2020, imamo pred seboj poročilo, tudi revizij informacijskih sistemov? Pri vseh revidiranich. In kako se vam, kot prvi dami Računskega sodišča zdi to pomembno?

Sam ocenjujem, da v času, ko želimo in moramo, in to je naš interes, informatizirati poslovne procese, digitalizirati in tako naprej in tako naprej, da pa včasih, kot da majčkeno pa pozabljamo tudi na zagotavljanje kibernetske varnosti. Generalno gledano. Generalno. Nekoč, ko bo vse digitalizirano, ko bo vse informatizirano, bodo lahko neki specialisti, informatiki, hekerji vdrli v naše informacijske sisteme in nas dejansko čez noč spravili na kolena. Torej, sam ocenjujem, da dajemo vsi skupaj, vsi skupaj, najbrž začenši s politiko, premalo pozornosti kibernetski, informacijski varnosti. In zdaj v tem kontekstu, ker ste pač nastopili to odgovorno službo, kako mislite, ali pa ne, intenzivirati revizijo računskih, pardon, informacijskih sistemov pri vaših revidirancih, in ali imate za to dovolj usposobljenega kadra?

Hvala lepa.