Govor

Spoštovane poslanke in poslanci, spoštovani vsi vabljeni in prisotni na današnji seji Odbora za zdravstvo, prav lepo pozdravljeni! Začenjam 4. nujno sejo Odbora Državnega zbora Republike Slovenije za zdravstvo, ki je bila sklicana na podlagi 47. člena in drugega odstavka 48. člena Poslovnika Državnega zbora Republike Slovenije

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora: mag. Karmen Furman in Jelka Godec. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: mag. Branko Grims, Dejan Premik in Aleksander Reberšek.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje dne 15. julija 2022 ste prejeli predlog dnevnega reda seje odbora, in sicer: Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dolgotrajni oskrbi, nujni postopek. Ker do začetka seje ni bilo predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O DOLGOTRAJNI OSKRBI, NUJNI POSTOPEK.

Predlog zakona je Državnemu zboru v obravnavo predložila Vlada Republike Slovenije.

Kolegij predsednice Državnega zbor je na 8. seji, 15. julija 2022, odločil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku.

Amandmaji k predlogu zakona se vlagajo do zaključka razprave o členih na seji odbora.

Kot gradivo, objavljeno na spletni strani Državnega zbora, ste prejeli predlog zakona z dne 19. julij 2022, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 19. julij 2022, mnenje Komisije Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide z dne 19. julij 2022 in predloge amandmajev na predlog zakona s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije z dne 20. julij 2022.

K 1. točki dnevnega reda so bili vabljeni predstavniki Vlade, Ministrstva za zdravje, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zakonodajno-pravne službe, Državnega sveta in Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Pričenjamo drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o členih predloga zakona. Odboru predlagam, da se razprava o vseh členih in morebitnih amandmajih združi v skladu s prvim odstavkom 128. člena Poslovnika. Po opravljeni razpravi bi opravili glasovanje o amandmajih, če bodo, nato pa glasovanje o vseh členih skupaj. Kdo temu nasprotuje? (Ne.)

Ker nihče ne nasprotuje, predajam besedo predlagatelju zakona Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Minister Luka Mesec, izvolite. / oglašanje iz dvorane/

Izvolite.