Govor

Spoštovane in spoštovani, članice in člani odbora, ostali vabljeni na to sejo, posebno predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano!

Obveščam vas, da se današnje seje do sedaj ne bo udeležil po 10. uri poslanec Jožef Horvat, sedaj pa je prisoten tukaj med nami. Ostalih opravičil nismo prejeli pa tudi ne kakšnih zamenjav. Če pa pridejo bomo naknadno to tudi prebrali.

Prehajamo na določitev dnevnega reda, ki ste ga prejeli s sklicem te seje. In sicer 1. točka – Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o divjadi in lovstvu; 2. točka – Opredelitev do predloga sklepa odbora v zvezi s poročilom Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin o izvedbi posebnega nadzora 8. in 9. junija letos v / nerazumljivo/ za pridelavo rib Marinblu; 3. točka – Pobude in vprašanja članov odbora.

Ker v poslovniškem roku nismo sprejeli nobenih dopolnil dnevnega reda ugotavljam, da je tako ta dnevni red tudi sprejet.

Predlagam, da gremo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O DIVJADI IN LOVSTVU, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo predložil Državni svet in je tudi objavljen na spletni strani Državnega zbora.

Kolegij predsednika Državnega zbora je v prejšnjem mandatu na 130. seji dne 21. 2. 2022 sklenil, da se ta predlo zakona obravnava po skrajšanem postopku. Kot gradivo ste sprejeli poleg predloga zakona tudi mnenje Vlade z dne 18. 8. in mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 24. 8. K tej točki sem vabila predstavnika Državnega sveta kot predlagatelja gospoda Kovšca med nami prav lepo pozdravljam, Zakonodajno-pravno službo, predstavnika seveda minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, predstavnika Kmetijsko-gozdarske zbornice, ki jih tudi lepo pozdravljam so tukaj in seveda tudi Lovsko zvezo Slovenije, ki so tudi med nami in jih lepo pozdravljam. V poslovniškem roku, ki je potek 1. 9. amandmajev nismo prejeli, zato lahko preidemo na razpravo.

Najprej bom dala besedo predstavniku predlagatelja in sicer gospodu Alojzu Kovšci.

Izvolite.