Govor

Dober dan! Lepo pozdravljeni vsi skupaj!

Spoštovani kolegice, kolegi, vsi vabljeni in ostali prisotni!

Pričenjam 3. sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da so na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili: gospod Bojan Podkrajšek namesto dr. Anžeta Logarja in Zoran Mojškerc namesto Janeza Magyara.

S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red seje Odbora.

Članic in člane obveščam, da ste dne 31. 8. 2022 prejeli obvestilo o širitvi dnevnega reda z 8. točko na podlagi 154.d člena Poslovnika. Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje in navedeno širitvijo.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O IZVAJANJU UREDBE (EU) O EVROPSKIH PONUDNIKIH STORITEV MNOŽIČNEGA FINANCIRANJA ZA PODJETNIKE (ZIUPMFP-1), DRUGA OBRAVNAVA, EPA 17-IX.

Predlagatelj zakona je Skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Danijelom Krivcem.

K obravnavi te točke so vabljeni: predstavnik predlagatelja Franc Rosec ter predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance, Agencije za trg vrednostnih papirjev ter Zakonodajno-pravne službe.

Kot gradivo ste poleg Predloga zakona prejeli tudi mnenje Vlade z dne 23. 6. 2022, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 25. 8. 2022, mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z dne 2. 9. 2022 in pa pregled amandmajev z dne 5. 9. 2022.

Rok za vlaganje amandmajev je potekel 2. 9. 2022. Amandmaje so vložili Poslanska skupina SDS k 10., 11., 14. členu Predloga zakona ter Vlada k 6., 10., 11., za novi 13.a člen, k naslovu V. Prehodna in končna določba ter k 14. členu.

Pričenjam drugo obravnavo Predloga zakona.

Besedo dajem predstavniku predlagatelja Francu Roscu.

Prosim!

RADO GLADEK (PS SDS – v imenu predlagatelja): Se opravičujem, bi jaz v imenu predlagatelja, ker je gospod Rosec odsoten.