Govor

Dober dan. Vse članice in člane, vabljene in ostale prisotne lepo pozdravljam na današnji 4. nujni seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide!

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje poslanke. Za enkrat je na tem seznamu zgolj poslanka Eva Irgl. Pač pa na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo namesto poslanke Anje Bah Žibert je z nami poslanka Alenka Jeraj, namesto poslanke Alme Intihar je z nami Mateja Čalušić in namesto poslanke Alenke Helbl je z nami poslanec Anton Štrubej.

S sklicem seje ste prejeli tudi naslednji dnevni red. 1. točka – Stanje prebivalstva v Republiki Sloveniji padec natalitete in zaskrbljujoči trendi, zaradi koncepta družinske politike aktualne Vlade.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem. Na sejo so bili vabljeni: Poslanska skupina SDS v imenu predlagateljev, gospod Luka Mesec (minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti), gospod Danijel Bešič Loredan (minister za zdravje), dr. Matjaž Gams (državni svetnik), gospod Aleš Primc (kot predsednik Stranke Glas za otroke in družine ter kot predsednik Gibanja za otroke) in mag. Danilo Lonačarič (nekdanji vršilec dolžnosti Direktorja Urada Vlade RS za demografijo).

Prehajamo torej na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA - STARANJE PREBIVALSTVA V REPUBLIKI SLOVENIJI, PADEC NATALITETE IN ZASKRBLJUJOČI TRENDI, ZARADI KONCEPTA DRUŽINSKE POLITIKE AKTUALNE VLADE.

Zahteva Poslanske skupina SDS za sklic nujne seje je objavljena na spletni strani DZ. Najprej prosim predstavnico predlagateljev, da nam predstavi njihov predlog za obravnavo problematike.

Poslanka, Alenka Jeraj, izvolite.