Govor

Spoštovane kolegice poslanke, spoštovani kolegi poslanci, spoštovani gospod minister z ekipo, lepo pozdravljeni na 3. nujni seji Komisije za nadzor javnih financ!

Obveščam vas, da ni nihče zadržan, kot nadomestni član Jonas Žnidaršič nadomešča gospoda Janija Prednika.

S sklicem seje ste prejeli tudi dnevni red seje.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s samim sklicem.

Prehajam na 1. TOČKO – in tudi edino točko - DNEVNEGA REDA – PREDLOG REBALANSA PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2022. Predlog rebalansa proračuna z dne 8. 9., je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora. Predlog rebalansa za leto 2022 je v obravnavo predložila Vlada Republike Slovenije in ta predlog bomo obravnavali na podlagi 166. člena Poslovnika Državnega zbora in sicer kot zainteresirano delovno telo z vidika svojih pristojnosti.

K točki smo povabili ministra, gospoda Klemena Boštjančiča, gospo Jano Ahčin, predsednico Računskega sodišča, Vlado in Ministrstvo za finance ter Računsko sodišče.

Predlagam, da uvodno predstavitev predloga rebalansa letošnjega proračuna Republike Slovenije podajo predstavnice oziroma predstavniki Ministrstva za finance, gospod minister, nato bom dal besedo predstavnicam oziroma predstavnikom Računskega sodišča, da po eni strani kot nadzorna institucija predstavijo svoj pogled na predlog rebalansa kot celoto in tudi po drugi strani, da predstavijo svoje mnenje o delu rebalansa, ki se nanaša na njihovo institucijo.

Torej predlagam, da začnemo z vami, gospod minister. Beseda je sedaj vaša. Izvolite.