Govor

Lepo pozdravljeni!

Pričenjam 3. nujno sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji članice in člani, in sicer Jernej Vrtovec do 16. ure. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastilom sodeluje Andrej Hoivik namesto Jožefa Lenarta. /nerazumljivo, hrešči/ Mislim, da je še nekdo prišel. OK, /nerazumljivo, hrešči/

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje kot ste ga sprejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O NUJNEM UKREPU NA PODROČJU DAVKA NA DODANO VREDNOST ZA OMILITEV DVIGA CEN ENERGENTOV (ZNUDDVE), NUJNI POSTOPEK, EPA 197-IX.

Predlagatelj zakona je Vlada.

Kolegij predsednice Državnega zbora je na 10. seji ...

Prosim? /težave z zvočnikom, hrešči v ozadju/

A zdaj slišite? Ja, če se ne sliši, potem bi naredila 5 minut odbora, da preverimo, kaj je. /glasovi iz ozadja, hrešči/ 10 minut pavze, da preverimo, kaj je /nerazumljivo, hrešči/ z zvočniki, da bomo lahko v miru nadaljevali. Nadaljujemo ob 14.12.Nadaljujem 3. nujno sejo Odbora.

In sicer, bom najprej povedala še, imamo še eno pooblastilo, in sicer namesto poslanca Milana Jakopoviča imamo poslanca Miho Kordiša.

Nadaljujemo z obravnavo točke.

In sicer, Kolegij predsednice Državnega zbora je na 10. seji, 22. 8. 2022 sklenil, da se Predlog zakona obravnava po nujnem postopku. Predlog zakona je bil tudi uvrščen na izredno sejo Državnega zbora, ki bo 23. 8. 2022.

K obravnavi te točke so vabljeni: predstavnice in predstavnik Ministrstva za finance in Zakonodajno-pravne službe.

Prejeto dodatno gradivo k Predlogu zakona: mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 22. 8. 2022 in mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z dne 22. 8. 2022.

Amandmaji k Predlogu zakona se vlagajo do zaključka razprave o posameznih členih na seji Odbora. Do sedaj sta bila vložena amandmaja Poslanske skupine SDS, in sicer k 2. členu Predloga zakona, to je danes, 22. 8. 2022, in pa Poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica, in sicer tudi k 2. členu Predloga zakona, tudi danes, 22. 8. 2022.

Pričenjam drugo obravnavo Predloga zakona.

Želi predstavnik Ministrstva za finance podati dopolnilo obrazložitev k členom predloženega zakona?

Gospod državni sekretar Tilen Božič, izvolite!