Govor

Lepo pozdravljeni na prvi popoletni seji Odbora za delo našega Državnega zbora! Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prav lepo pozdravljam na 3. nujni seji, s čimer 3. nujno sejo tudi začenjam.

Obveščam vas, da zadržanih s seje ni. Imamo pa dve pooblastili, in sicer: Andreja Živic nadomešča mag. Dejana Premika in Mirjam Bon nadomešča Almo Intihar.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O ZAČASNIH UKREPIH ZA ODPRAVO POSLEDIC DRAGINJE ZA NAJBOLJ RANLJIVE SKUPINE PREBIVALSTVA.

Na sejo smo vabili: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zakonodajno-pravno službo in Državni svet.

Kolegij predsednice Državnega zbora je na 11. seji odločil, da se Predlog zakona obravnava po nujnem postopku, zato ga bo odbor obravnaval na podlagi 126. in 143. člena poslovnika.

Začenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih Predloga zakona.

Želijo predlagatelji Predloga zakona, to je Vlada, podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona? (Da.)

Izvolite, državni sekretar Dan Juvan.