Govor

Hvala lepa.

Prehajamo na razpravo. Dajem besedo članicam in članom Odbora. Želi kdo razpravljati? (Ne.) Če ne, zaključujem razpravo.

In prehajamo na glasovanje. Ugotavljam, da smo sklepčni. Poslanke in poslance prosim, da preverite, če imate vsi naprave.

Ker k Predlogu stališča ni predlaganih amandmajev, Odboru predlagam, da sprejme naslednje mnenje: »Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o harmoniziranih pravilih za pravičen dostop do podatkov in njihovo uporabo in predlaga Odboru za zadeve Evropske unije, da ga sprejme.«

Želi kdo obrazložiti svoj glas? (Ne.)

Glasujemo. Navzočih je 9 poslank in poslancev, za je glasovalo 9, proti nihče.

(Za je glasovalo 9.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje soglasno sprejeto.

Odbor bo v skladu s 154.h členom Poslovnika Državnega zbora kot matično telo pripravil poročilo in ga posredoval Odboru za zadeve Evropske unije, ki bo kot pristojno delovno telo na svoji seji sprejel odločitve v zvezi s Predlogom stališča.

Predlagam, da Odbor poroča pisno. Se strinjate. (Da.)

Hvala lepa. Nadaljujemo z drugo točko dnevnega reda. Aha, medtem imamo še eno pooblastilo, zamenjavo člana, gospod Milan Jakopovič nadomešča članico gospo Natašo Sukič.

Torej prehajamo na 2. točko dnevnega reda - Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o enotnem postopku obravnavanja vloge za enotno dovoljenje za državljane tretjih držav za prebivanje in delo na ozemlju države članice ter o skupnem nizu pravic za delavce iz tretjih držav, ki zakonito prebivajo v državi članici.

Predlog stališča je na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije Državnemu zboru v obravnavo dne 19. 8., posredovala Vlada in je bil objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

K tej točki dnevnega reda smo vabili Ministrstvo za notranje zadeve in pričenjamo z obravnavo predloga stališča.

Želi besedo predstavnica Ministrstva za notranje zadeve, gospa Tina Heferle? (Da.) Izvolite.