Govor

Najlepša hvala.

Še kakšno vprašanje za državno sekretarko? (Ne.) Torej nadaljujemo. Jaz bom s tem zaključil razpravo.

Na glasovanje dajem predlog sklepa, ki se glasi:

»Odbor za zadeve Evropske unije se je seznanil z izhodišči za udeležbo delegacije Republike Slovenije na zasedanju Sveta Evropske unije za kmetijstvo in ribištvo, ki bo v Bruslju, 18. julija 2022 in jih podprl.«

Glasujemo. Za je glasovalo 12, proti nihče.

(Za je glasovali 12.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je bil ta sklep soglasno sprejet.

S tem se zahvaljujem državni sekretarki, gospe Buzeti.

In končujem 2. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 3. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O ZAŠČITI GEOGRAFSKIH OZNAČB ZA OBRTNE, INDUSTRIJSKE IZDELKE TER SPREMEMBE UREDB EU2017/1001 IN EU2019/1753 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA TER SKLEPA SVETA EU2019/1754.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade, 24. junija 2022 na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado Republike Slovenije. Naj povem, da je skrajni čas za njegovo obravnavo torej danes v Državnem zboru. Gradivo k tej točki je bilo v skladu z določi Poslovnika Državnega zbora dodeljeno v obravnavo odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru in tudi odboru za gospodarstvo, ki je njen, torej matični odbor. Slednjega obravnava na 1. seji, 12. julija 2022 in sprejel mnenje, ki smo ga prejeli. Sedaj prosim, vidim, da je tukaj z nami gospod državni sekretar Matevž Frangež, da nam predstavi predlog uredbe in predlog stališča Republike Slovenije.

Gospod Frangež, izvolite.