Govor

Hvala za podano stališče. Na podlagi 265. člena Poslovnika dajem v obravnavo in na glasovanje naslednje mnenje:

»Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide se strinja z mnenjem Zakonodajno-pravne službe z dne 31. 5. 2022 ter ji predlaga, da v skladu z 266. členom Poslovnika Državnega zbora pripravi odgovor Ustavnemu sodišču Republike Slovenije.«

Želi kdo razpravljati o tem mnenju? Ne vidim prijavljenih za razpravo. Preden to glasovanje sprožim, bi vas odbornike naprosil, če vzamete kartico iz reže in jo ponovno vstavite v glasovalno napravo, zaradi tega, ker …/ni posnetka/…

Glasovanje teče. Ugotavljam, da je bilo glasovanje uspešno. Za je glasovalo 13, proti nihče.

(Za je glasovalo 13.) (Proti nihče.)

S tem zaključujem 1. točko dnevnega reda in ugotavljam, da odbor mnenje kot podlage za odgovor Ustavnemu sodišču, pardon, da je bilo mnenje sprejeto in bo odgovor Ustavnemu sodišču oblikovala Zakonodajno-pravna služba.

S tem prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA – REDNO LETNO POROČILO ZAGOVORNIKA NAČELA ENAKOSTI ZA LETO 2021. Na spletnih straneh Državnega zbora je objavljeno poročilo, mnenje Državnega sveta in stališče do mnenja Državnega sveta.

K točki sem vabil Zagovornika načela enakosti, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Vlado in Državni svet.

Uvodoma naj še pojasnim, da se pri 2., 3. in 4. točki današnje seje ne bo mogel udeležiti nihče od predstavnikov Državnega sveta oziroma Komisije Državnega sveta za socialno, varstvo, delo, zdravstvo in invalide. Na tej točki predajam besedo Zagovorniku načela enakosti gospodu Mihi Lobniku.