Govor

Lepo pozdravljeni.

Začenjam 4. nujno sejo Odbora za pravosodje.

Obveščam vas, da so zadržani oziroma se seje ne morejo udeležiti poslanec Kaloh, nadomešča ga poslanec Zoran Mojškerc, poslanec Grims, nadomešča ga poslanec Rado Gladek, poslanka dr. Vida Čadonič Špelič nadomešča jo mag. Žakelj, mag. Meira Hot nadomešča poslanec Jani Prednik, mag. Darko Kranjc nadomešča poslanec Dejan Premik, mag. Nataša Avšič Bogovič nadomešča poslanec Žavbi, poslanka, tudi ne vem če je magistra, se opravičujem Andreja Kert nadomešča poslanka Mateja Čalušić.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje Odbora za pravosodje. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Predlogov za spremembo nisem prejela, zato je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli.

Prehajamo na obravnavo 1. točke dnevnega reda Odbora za pravosodje in A1. točka dnevnega reda Odbora za zadeve Evropske unije. Predlog stališča Republike Slovenije je do predloga sklepa sveta o vključitvi kršitve omejevalnih ukrepov unije med področji kriminala iz člena 83/1 pogodba o delovanju Evropske unije.

Gradivo k točki smo prejeli od vlade, 23. junija, na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in vlado o zadevah EU. Skrajni rok za njegovo obravnavo v Državnem zboru je danes. Predlog stališča je bil v skladu določili Poslovnika Državnega zbora dodeljen v obravnavo Odbora za zadeve EU kot pristojnemu odboru, ter Odboru za pravosodje, kot matičnemu delovnemu telesu.

Prosim gospo ministrico, da nam predstavi predlog sklepa sveta in zlasti predlog stališča Republike Slovenije, ter da mogoče uvodoma še se dotaknemo pojasnila zakaj je bila potrebna tako hitra obravnava v Državnem zboru. Ja, to je to.