Govor

Hvala lepa. Ali želi besedo predstavnik Ministrstva za finance? Gospod minister. /oglašanje iz dvorane/ Hvala. Boste. Sem vas razumela… Okej.

Odboru predlagam, da razpravlja in odloča o naslednjem predlogu mnenja odbora:

»Odbor se strinja z mnenjem Zakonodajno-pravne službe z dne 3. 6. 2022 ter ji predlaga, da v skladu z 266. členom Poslovnika Državnega zbora pripravi odgovor Ustavnemu sodišču Republike Slovenije.«

Odpiram razpravo o predlogu mnenja. Želi kdo besedo? Ugotavljam, da ne.

Zaključujem razpravo.

Prehajamo na glasovanje o predlogu mnenja.

Glasujemo. Navzočih je 13 poslank in poslancev, za je glasovalo 13, proti nihče.

(Za je glasovalo 13.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

S tem zaključujem 1. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 1.A TOČKO DNEVNEGA REDA – OBRAVNAVO ZAHTEVE BANKE SLOVENIJE ZA OCENO USTAVNOSTI ZAKONA O OMEJITVI IN PORAZDELITVI VALUTNEGA TVEGANJA MED KREDITODAJALCI IN KREDITOJEMALCI KREDITOV V ŠVICARSKIH FRANKIH.

Ustavno sodišče je Državnemu zboru dne 26. 5. 2022, posredovalo zahtevo za oceno ustavnosti, ki je označena z varstvom podatkov in določilo 30 dnevni rok za izjavitev Državnega zbora glede navedb v zahtevi. Odboru sta bili v zvezi z zahtevo posredovani mnenje Vlade in Zakonodajno-pravne službe, zato so izpolnjeni poslovniški pogoji za obravnavo. V skladu z 265. členom Poslovnika Državnega zbora bo odbor kot matično delovno telo podal svoje mnenje. K obravnavani točki so vabljeni: Ministrstvo za finance in Zakonodajno-pravna služba.

Kot dodatno gradivo k tej točki ste prejeli mnenje Vlade z dne 24. 6. in mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 4. 7. 2022. prosim, da med razpravo upoštevate predpise s področja varstva podatkov ter me v naprej opozorite, če boste želeli razpravljati o varovanih podatkih, saj bi bilo v takem primeru sejo potrebno zapreti za javnost.

Besedo dajem predstavnici Zakonodajno-pravne službe, gospe Damjani Mlakar. Prosim.