Govor

Hvala lepa.

Na podlagi izida glasovanja ugotavljam, da smo določili kandidatko, ki jo bomo vključili v besedilo predloga sklepa in posredovali v odločitev Državnemu zboru.

Na glasovanje dajem še naslednji predlog sklepa: Mandatno-volilna komisija predlaga Državnemu zboru, da sprejme sklep, s katerim se za članico Programskega sveta RTV Slovenija, na podlagi sedme alineje šestega odstavka 17. člena Zakona o Radioteleviziji Slovenija Alenka Sivka, za čas do izteka mandata članov, imenovanih s sklepom o imenovanju osmih članov Programskega sveta RTV Slovenija, na podlagi sedme alineje, šestega odstavka, 17. člena Zakona o Radioteleviziji Slovenija, z dne 27. december 2021.

Glasujemo. Za je glasovalo 10 poslank in poslancev, proti 1.

(Za je glasovalo 10.) (Proti 1.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Zaključujem 2. točko dnevnega reda.

Nadaljujemo s 3. točko dnevnega reda in prosim predsedujočo, da nas seznani z rezultati glasovanja.

(?)GOSPA ______: Podajam zapisnik o ugotovitvi izida glasovanja za enega člana Upravnega odbora Slada za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško in za odlaganje radioaktivnih odpadkov iz Nuklearne elektrarne Krško.

Razdeljenih je bilo 16 glasovnic, oddanih je bilo 16 glasovnic, neveljavna je bila 1 glasovnica, veljavnih je bilo 15 glasovnic. Glasovnice ni prevzel gospod Ferenc Horváth. Kandidata sta prejela naslednje število glasov: gospod Bizjak Damjan 9 in gospod Guček Alojz 6. Največ opredeljenih glasov članic in članov Mandatno-volilne komisije je tako prejel naslednji kandidat: Bizjak Damjan.