Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam. Začenjam 3. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da je zadržana in se seje ne more udeležiti kolegica Iva Dimic. S pooblastilom pa sodeluje kolega Lenart Žavbi, ki nadomešča kolegico Jožico Derganc.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje tak kot ste ga prejeli s sklicem. Imamo eno točko, in sicer Predlog Zakona o strokovnih, znanstvenih in umetniških naslovih, druga obravnava.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O STROKOVNIH, ZNANSTVENIH IN UMETNIŠKIH NASLOVIH, DRUGA OBRAVNAVA.: Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora in sicer, zahteva poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica za sklic nujne seje odbora, predlog zakona ter mnenje Zakonodajno-pravne službe.

K tej točki dnevnega reda so vabljeni predlagatelj, to je skupina poslank in poslancev s prvo podpisanim Danijelom Krivcem, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zakonodajno-pravna služba ter Državni svet.

Rok za vlaganje amandmajev je bil do začetka obravnavane predloga zakona. V poslovniškem roku pa so amandmaje vložili poslanske skupine koalicije.

Državni zbor je na predlog skupine poslank in poslancev, da se o predlogu zakona opravi splošna razprava, le to opravi in na 7. izredni seji, 1. julija letos, sklenil, da je predlog zakona primeren za nadaljnjo obravnavo. Odbor bo predlog zakona obravnaval na podlagi 126. člena Poslovnika, torej k predlogu so bili vloženi amandmaji poslanske skupine koalicije, torej iz poslanske skupine Svoboda, SD in Levice.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona o kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Želi predstavnik predlagatelja besedo? Tomaž Lisec. Izvolite.