Govor

Dobro jutro! Spoštovani minister! Spoštovani predstavniki Ministrstva za finance! Spoštovani poslanke in poslanci!

Pričenjam 2. sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora: Jernej Vrtovec in Anže Logar. Na seji kot nadomestni članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo Karmen Furman namesto Janeza Magyara, Damijan Zrim namesto Soniboja Knežaka in Darko Krajnc namesto Tineta Novaka.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Dne 4. 7. 2022 ste prejeli obvestilo o širitvi dnevnega reda z 2. točko na podlagi 154.d člena Poslovnika, ki ureja zadeve EU. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje in navedeno širitvijo.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O SPREMEMBI UREDBE, ŠT. 909/2014 GLEDE DISCIPLINE PRI PORAVNAVI ČEZMEJNEGA OPRAVLJANJA STORITEV, SODELOVANJA PRI NADZORU, ZAGOTAVLJANJA POMOŽNIH BANČNIH STORITEV IN ZAHTEV ZA CENTRALNE DEPOTNE DRUŽBE TRETJIH DRŽAV, EPA 141-IX EU U1093.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade dne 23. 6. 2022 na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah EU. Predlagatelj stališča je Vlada Republike Slovenije. Odbor bo kot matično delovno telo točko obravnaval na podlagi drugega odstavka 154.h člena Poslovnika Državnega zbora. Poslovniško določen rok za vložitev amandmajev matičnega delovnega telesa je najkasneje dva dni pred sejo pristojnega odbora. K tej točki so vabljeni predstavniki ter predstavnice Ministrstva za finance. Želi predstavnik oziroma predstavnica Ministrstva za finance besedo? Gospod minister, izvolite.