Govor

Hvala gospod predsednik.

Tudi na tem mestu vam jaz izrekam čestitke za predsedniško mesto. Hvala državnemu sekretarju gospodu Frangežu za kratko predstavitev.

Sam sem si kar prebral dokaj natančno tale izhodišča in z njimi se seveda strinjam. Me pa zanima samo podatek, morda je prišlo do napake. Vi ste to sprejeli na dopisni seji in me samo zanima, kako da se tega pomembnega srečanja predvsem te 12. ministrske konference, ki kot vemo, planiranja je bila tudi za čas predsedovanje Slovenije Svetu Evropske unije, pa je zaradi pandemije pač se prestavilo, da ni nobenega predstavnika ministrstva. Torej, govorim, ali državni sekretar ali sam minister. Zdi se mi zelo pomembno, da na tako pomembnem srečanju, ki bo trajal celo tri dni kolikor vidim od 12 do 15 junija, da je to tudi nekako politično telo, predvsem sicer s strokovnimi temami kot ste dejali pošiljate v Ženevo 8-člansko delegacijo, absolutno vidim, da so to strokovnjaki na svojih področjih, ampak se mi pa zdi zelo pomembno in hkrati skrb zbujajoče, da niste navedli niti enega vsaj državnega sekretarja, ki bi se te ministrske, zato se tudi imenuje ministrska konferenca, udeležil.

Tako, da me zanima kaj je privedlo do tega, da se gospod Han oziroma eden izmed vaju z gospodom Židanom tega srečanja ne bo udeležil oziroma ne bo vodja delegacije.

Hvala lepa.