Govor

Hvala za besedo, spoštovana predsednica. Kolegi, kolegice, vsem skupaj lep pozdrav!

Najprej pa iskrene čestitke novim poslancem in želim vam konstruktivno delo v hramu demokracije!

Nekaj besed o našem poslanskem kolegu Danijelu Krivcu. Poveljnik Civilne zaščite, direktor Elektro Primorske, občinski svetnik vse od ustanovitev občine Bovec, trikratni župan občine Bovec, šesti mandat v Državnem zboru. Že pri teh letih, že od leta 2017 celo častni občan Bovca, kar pomeni, da ga imajo ljudje radi. Kot nekdo, ki pa z njim delam že skoraj 17 let v tem Državnem zboru, pa lahko rečem, da je Danijel Krivec pravičen, pošten, sprejemljiv, predvsem pa povezovalen človek. Ne išče konfliktov, ne žuga, on zna umiriti zadeve. Poslanci SDS, ker večinoma smo že več mandatov, smo zelo ponosni, da smo njegovi sodelavci in njegovi prijatelji in z veseljem pričakujemo njegovo umirjeno in povezovalno vodenje sej Državnega zbora.

Verjamemo, da bo tako dober podpredsednik Državnega zbora, kot je bil tudi vodja Poslanske skupine v prejšnjem mandatu, ko je znal povezovati, koordinirati, predvsem pa sodelovati ne glede na politično prepričanje. Prepričani smo, da bo znal sodelovati z vsemi strankami v Državnem zboru. Tisti iz teh strank, ki ste bili v prejšnjem mandatu že tu, verjamem, da lahko to potrdite.

Nenazadnje ima tudi veliko prijateljev izven politike in tudi v tujini. Zato smo v Poslanski skupini SDS veseli, in upamo tudi na vašo podporo, da bomo danes kolega Danijela Krivca potrdili za podpredsednika Državnega zbora. Nenazadnje pa ne smemo zanemariti dejstva, da verjetno kolega Danijel Krivec velja za enega boljših poznavalcev Poslovnika Državnega zbora. In naj mu bo ta knjiga vodilo pri njegovem delu.

Srečno Danijel!