Govor

Hvala. Spoštovani!

V Poslanski skupin Slovenske demokratske stranke v skladu s prvim odstavkom 199. člena Poslovnika Državnega zbora in v povezavi s prvim odstavkom 20. člena Poslovnika Državnega zbora predlagamo za podpredsednika Državnega zbora Danijela Krivca.

Danijel Krivec je dolgoletni poslanec, je v tej funkciji poslanca že šesti mandat, in sicer od leta 2004. Pred tem je bil tudi župan v občini Bovec in občinski svetnik. Pred županovanjem pa je zasedal mesto direktorja Elektro Primorske, in sicer v poslovni enoti Tolmin. V Državnem zboru je pretekla štiri leta odgovorno, povezovalno in pa kolegialno vodil našo poslansko skupino, za kar se mu v imenu vseh poslancev, sedanjih in pa tudi bivših, iskreno zahvaljujem. Prav tako pa je dobri dve leti vodil oziroma uspešno koalicijsko usklajeval delo v Državnem zboru.

V naši poslanski skupini smo prepričani, da je Danijel Krivec s svojimi bogatimi poslanskim izkušnjami in odličnim poznavanjem Poslovnika Državnega zbora primeren kandidat za funkcijo podpredsednika Državnega zbora. Gre za eno najpomembnejših funkcij v hramu demokracije, zato je še toliko bolj pomembno, da na to mesto izvolimo človeka, ki se zaveda, da je potrebno ohranjati in negovati enakopraven odnos do vseh kolegov in kolegic ne glede na to, ali prihajamo iz opozicijskih ali koalicijskih strank, nenazadnje je to načelo tudi udejanjal v praksi. Besede so kaj malo vredne, če jim ne sledijo enaka ravnanja.

Dragi Danijel, želimo ti uspešno opravljanje podpredsedniške funkcije. Imaš popolno podporo naše poslanske skupine, verjamem, da tudi ostalih poslanskih skupin, predvsem pa verjamemo, da boš dober zgled državljanom in državljankam ter boš deloval v njihovo dobro. Nenazadnje smo vsi tukaj zaradi njih. Najlepša hvala.