Govor

Vladimir Horvat

Hvala lepa za besedo.

Tokrat smo pri kandidatu, kar je zanimivo.

Gospod Zoran Šućur, rojen leta 1979, je prav tako v času študija dosegel visoko povprečno oceno 8,45. Tudi na pravniškem državnem izpitu je dosegel visoko oceno 8,67.

Zaposlil se je kot strokovni sodelavec na Okrajnem sodišču v Žalcu. Potem je poklicno pot nadaljeval kot strokovni sodelavec na Višjem sodišču v Celju, kjer je zaposlen še danes. Na tem sodišču delo opravlja na različnih oddelkih, pretežno pa je njegov delokrog obsegal reševanje prekrškovnih zadev na oddelku za kazensko sodstvo in prekrške. Na tem oddelku deluje tudi trenutno, pri čemer so mu v zadnjem času v delo, poleg prekrškovnih, dodeljene tudi kazenske zadeve.

Poleg tega se je v kar 15 letnim uspešnim delom pridobil izkušnje na vseh drugih pravnih področjih, in sicer: civilna, gospodarska, kazensko sodstvo je bilo že omenjeno, prav tako tudi prekrški.

Kot zanimivost, bi pri njem izpostavil to, pohvaljen kot nadpovprečen kandidat je bil seveda tudi s strani samih kolegov na matičnem sodišču, tudi s strani predsednice Okrožnega sodišča. Kar bi pa kot zanimivost ali pa kot posebnost izpostavil, je pa to, da je povedal, da se udeležuje tečajev nevro-lingvističnega programiranja. V okviru teh izobraževanj se je naučil veščin in tehnik za obvladovanje lastnih čustvenih stanj, razumevanja in aktivnega poslušanja drugih in nato učinkovite komunikacije. Da je temu tudi po mnenju Sodnega sveta, pri razgovoru moram poudariti, se je zelo, zelo izkazal, pokazal je široko strokovno znanje, socialne veščine in dobre karakterne lastnosti.

Kar zadeva to nevro-lingvistično izobraževanje, pa, tudi po mnenju Sodnega sveta, bo lahko na podlagi tega to s pridom uporabljal v svoji sodniški karieri.

Ob vsem povedanem, in seveda tisto, kar nisem omenil, pa je podrobno obrazloženo tudi v samem predlogu, ga Sodni svet predlaga na razpisano sodniško mesto. Hvala lepa.