Govor

Dober dan, vsi prav lepo pozdravljeni!

Pričenjam 1. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da na seji kot nadomestni član odbora s pooblastilom nastopata Andrej Hoivik, ki nadomešča poslanca Tomaža Lisca in poslanec Franc Props, ki nadomešča poslanko Jožico Derganc.

Pozdravljam vse članice in člane odbora ter ostale prisotne, še posebej pa dr. Igorja Papiča, kandidata za ministra za izobraževanje, znanost in šport.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora; imamo samo eno točko, in sicer, Predstavitev dr. Igorja Papiča, kandidata za ministra za izobraževanje, znanost in šport. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom seje, je določen takšen, kot je bil predlagan s sklicem.

Smo pri 1. TOČKI DNEVNEGA REDA – PREDSTAVITEV DR. IGORJA PAPIČA, KANDIDATA ZA MINISTRA ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT.

Lepo pozdravljen!

Uvodno pojasnilo: Dr. Igor Papič, ki je predlagan za ministra za izobraževanje, znanost in šport, se bo v skladu s 112. členom Ustave Republike Slovenije ter prvim in drugim odstavkom 230. člena Poslovnika Državnega zbora, predstavil odboru, kot pristojnemu delovnemu telesu in odgovarjal na vprašanja članic članov odbora. Na podlagi predstavitve bo odbor v skladu s prvim odstavkom 231. člena Poslovnika sprejel mnenje o ustreznosti predstavitve kandidata, ki ga bomo v roku iz prvega odstavka 231. člena Poslovnika, takoj, najkasneje pa v 48. urah po predstavitvi, poslala predsednici Državnega zbora in predsedniku Vlade.

Zdaj pa lepo prosim dr. Igorja Papiča, kandidata za ministra za izobraževanje, znanost in šport, da se predstavi odboru.

Izvolite.