Govor

Pozdravljeni! Vse članice in člane Odbora za zdravstvo, kandidat za ministra za zdravje gospod Danijel Bešič Loredan in ostali prisotni, lepo pozdravljeni!

Pričenjamo 1. nujno sejo Odbora za zdravstvo.

Članice in člani Odbora za zdravstvo v naprej prosim, da vstavite vaše identifikacijske kartice za glasovanje. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili v skladu s 54. členom Poslovnika Državnega zbora sodelujejo gospod Lenart Žavbi kot nadomestni član dr. Martina Premka. Kar v poslovniško določenem roku k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma umik predlagane točke, je določen takšen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Zato prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDSTVITEV DANIJELA BEŠIČA LOREDANA, KANDIDATA ZA MINISTRA ZA ZDRAVJE.

Gradivo z dne 25. 5. 2022, je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora oziroma ste ga poslanke in poslanci zaradi varstva osebnih podatkov prejeli v varovani predal v sistemu Udis. Na sejo odbora je bil vabljen Danijel Bešič Loredan, kandidat za ministra za zdravje.

Preden predan besedo kandidatu, pa naj vam navedem nekaj uvodnih pojasnil. Predsednik Vlade Republike Slovenije, dr. Robert Golob je predsednici Državnega zbora Republike Slovenije, mag. Urški Klakočar Zupančič dne 25. maj 2022, posredoval listo kandidatk in kandidatov za ministrice in ministre Vlade in predlagal Danijela Bešič Loredan kot kandidata za ministra za zdravje. predlagani kandidat za ministra za zdravje se bo v skladu s 112. členom Ustave Republike Slovenije ter prvim in drugim odstavkom 230. člena Poslovnika državneg zbora predstavil odboru za zdravstvo kot pristojnemu delovnemu telesu in odgovarjal na vaša vprašanja. Na podlagi predstavitve bo Odbor za zdravstvo v skladu s prvim odstavkom 231. člena Poslovnika sprejel mnenje o ustreznosti predstavitve kandidata, ki ga bo v roku iz prvega odstavka 231. člena Poslovnika posredoval predsednici Državnega zbora in predsedniku Vlade.

Sedaj pa predajam besedo kandidatu za ministra za zdravje, gospodu Danijelu Bešiču Loredanu, da se predstavi Odboru za zdravstvo.

Predlagam, da naj kandidat za ministra najprej predstavi svoj program in videnje dela Ministrstva za zdravje, po predstavitvi pa bo kandidat odgovarjal na vprašanja članov odbora.

Gospod Danijel Bešič Loredan, beseda je vaša.